سایت Expert Market با استفاده آخرین اطلاعات سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) و بانک اطلاعات بانک جهانی و تقسیم تولید ناخالص داخلی سالانه کشورها بر ساعت کاری سالانه آنها، به محاسبه بهرهوری نیروی کار در کشورهای مختلف و رتبهبندی این کشورها بر این اساس پرداخته است.
به گزارش پایگاه خبری بهره ورنیوز، لوکزامبورگ به عنوان کشوری که بالاترین بهرهوری سرانه را دارد، کوچکترین کشور در این فهرست است. این موضوع گواه این است که بزرگ بودن کشورها بر بالا رفتن بهرهوری نیروی کار آنها تاثیر مثبتی ندارد.
در حالی که هر یک از کارکنان لوگزامبورگ نزدیک به 16 دلار در ساعت بیشتر از کارکنان ایرلند (رتبه دوم در این رتبهبندی) تولید میکنند. این کشور کوچک به لطف هفته کاری ۴۰ ساعته، بخش مالی پررونق، حداقل ۵ هفته مرخصی با حقوق سالانه و ممنوعیت اشتغال در روزهای یکشنبه، در سال ۲۰۲۳ راه را برای بهرهوری هموار کرده است.
ایرلند نیز رتبه دوم را کسب کرده است. چرا که کارگران ایرلندی تمام وقت، معمولاً کمتر از 40 ساعت در هفته کار میکنند. همچنین تعداد شرکتهای چند ملیتی ایرلند کمک زیادی به بهرهوری چشمگیر نیروی کار آن کرده است و بهرهوری آن سریعتر از سایر کشورهای اروپای غربی در حال رشد است.
به طور کلی، کشورهای اروپای شمالی اکثریت 8 کشور برتر را تشکیل میدهند. (به جز سنگاپور که در جایگاه چهارم قرار دارد) کشورهای اسکاندیناوی نظیر(دانمارک، فنلاند، نروژ و سوئد) نیز در زمره 15 کشور برتر قرار دارند. این کشورها چه کاری انجام میدهند که این چنین رتبه بالایی دارند؟
وبگاه BusinessCulture به بررسی تعادل کار و زندگی در کشورهای سراسر جهان پرداخته است که نشان میدهد کشورهای اسکاندیناوی در یک امر مشترک هستند: استاندارد هفته کاری آنها کمتر از 40 ساعت است.
بنابراین اسکاندیناویاییها با استفاده کامل از عصرها و تعطیلات آخر هفته، نسبت به کارمندان کشورهایی که هفتههای کاری طولانیتری دارند، با احساس شادابی و سرزندگی بیشتر به سر کار بازمیگردند و این امر به آنها احساس قویتری از نظر سلامت روانی و توانایی بهتر برای تحمل هفته میدهد.
منبع: سازمان ملی بهره وری
مطالب مرتبط: