هوش مصنوعی برای بررسی نحوه عملکرد پروتئین‌های بدن به کمک دانشمندان می‌آید

این هوش مصنوعی نحوه تعامل پروتئین‌ها را در سلول‌ها و بافت‌های بدتان بررسی می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری بهره ورنیوز به نقل از دیجیاتو، پروتئین‌ها بلوک‌های سازنده اصلی بدن هستند و نقش بسیار مهمی در رشد، ترمیم بافت‌ها و عملکرد درست اندام‌ها دارند. حالا ظاهراً هوش مصنوعی PINNACLE، ابزار جدیدی است که به دانشمندان در بررسی عملکرد پروتئین‌ها کمک خواهد کرد. محققان دانشکده پزشکی هاروارد PINNACLE را ساخته‌اند و امیدوارند این هوش مصنوعی در شناخت پروتئین‌ها و ساخت داروهای ایمن‌تر به پزشکان کمک کند.

طبق گزارش وب‌سایت «Phys»، برخلاف مدل‌های فعلی هوش مصنوعی که پروتئین‌ها را جداگانه تجزیه‌وتحلیل می‌کنند، PINNACLE به بررسی نحوه تعامل پروتئین‌ها در محیط‌های سلولی و بافتی خاص می‌پردازد. این روش از ایده‌ای الهام گرفته که توسط «آلن کی»، دانشمند حوزه علوم کامپیوتر، مطرح شده است و تعامل پروتئین‌ها را با دقت بیشتری مورد بررسی قرار می‌دهد.

نحوه بررسی پروتئین‌ها در هوش مصنوعی PINNACLE

پروتئین‌هایی که شامل 20 آمینواسید هستند، برای بسیاری از فعالیت‌های جسمانی و متابولیسم بدن ضروری‌اند و بدن ما هم به روش‌های مختلفی از آن‌ها در بافت‌ها و سلول‌ها استفاده می‌کند. همانطور که گفته شد، ابزارهای فعلی دقت بالایی در این زمینه ندارند، اما PINNACLE متفاوت از آن‌ها عمل می‌کند.

ابزار جدید هوش مصنوعی چگونگی تغییر رفتار پروتئین را براساس نوع سلول یا بافت بررسی می‌کند. از طرفی داده‌های آن به دانشمندان این امکان را می‌دهد تا نحوه تعامل پروتئین‌ها با بافت‌ها را درک کنند و اطلاعات بیشتری از تأثیر آن‌ها بر بیماری‌ها به دست آورند. در نتیجه پزشکان می‌توانند پروتئین‌های خاص و مفیدی را که می‌توان از آن‌ها در ساخت داروها استفاده کرد‌، شناسایی کنند و با ساخت داروهای جدید، روند درمان بیماری‌ها را سریع‌تر از قبل پیش ببرند.

هر مدل شناسایی‌شده، اطلاعاتی در مورد نحوه عملکرد پروتئین‌ها در سلول‌ها و بافت‌های مختلف را به همراه دارد. در همین راستا هوش مصنوعی PINNACLE تاکنون نزدیک به 395 هزار مدل پروتئین را بررسی کرده است؛ درحالی‌که مدل‌های قبلی تنها حدود 22 هزار پروتئین‌ را شناسایی کرده بودند.

نتایج یافته‌های فعلی محققان در مجله Nature Methods منتشر شده است.

اشتراک گذاری:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *