نبود بهره‏‏‏‏‌وری، دلیل ناترازی انرژی

مدیرکل سیاستگذاری، برنامه‌‌‌‌‌ریزی راهبردی و مدیریت انرژی وزارت نفت گفت: نبود بهره‌‌‌‌‌وری در بخش‌های مختلف مصرف انرژی سبب‌شده با وجود تولید چندبرابری گاز طی چند سال‌گذشته، کماکان کشور دچار ناترازی بین عرضه و مصرف باشد.

به گزارش پایگاه خبری بهره ورنیوز به نقل از «شانا»، امید شاکری با بیان اینکه کشور ما در حالی یک‌درصد از سهم تولید ناخالص داخلی جهان(GDP) را به خود اختصاص‌داده که ۲درصد از انرژی دنیا را مصرف می‌کند و این موضوع به‌‌‌‌‌معنای واقعی کلمه، به‌‌‌‌‌منزله نبود بهره‌‌‌‌‌وری است، گفت: شدت انرژی به‌‌‌‌‌معنای میزان انرژی مصرفی برای تولید یک واحد GDP است و مقایسه روند شدت انرژی و سرانه مصرف انرژی در برخی کشورها نشان می‌دهد در کشوری مثل روسیه، مقدار مصرف کاهش داشته اما حتی در کشورهایی مانند چین و هند که مصرف انرژی رشد صعودی داشته‌‌‌‌‌ نیز شدت انرژی روندی نزولی به خود گرفته، اما در ایران هم شاخص مصرف انرژی و هم شدت انرژی افزایشی بوده‌است.

وی با بیان اینکه شدت مصرف انرژی هم‌اکنون باید به نصف کاهش می‌‌‌‌‌یافت، افزود: باید آسیب‌‌‌‌‌شناسی جدی انجام شود، زیرا نه‌‌‌‌‌تنها به اهداف ابلاغی و تکلیفی موردنظر نرسیدیم، بلکه برعکس آن‌هم گام برداشتیم و هدف را به سال‌۱۴۲۰ موکول کردیم و این بدان معناست که در تلاشیم این تحقق‌‌‌‌‌نیافتن را به مرور زمان درمان ‌‌‌‌‌کنیم.

مدیرکل سیاستگذاری، برنامه‌‌‌‌‌ریزی راهبردی و مدیریت انرژی وزارت نفت بیان کرد: نتیجه افزایش شدت مصرف انرژی در کشور به‌‌‌‌‌خوبی در وضع ناترازی گاز مشهود است. با وجود اینکه تولید و عرضه گاز در ۱۰سال‌گذشته چندبرابر شد، اما به‌دلیل اینکه بهره‌‌‌‌‌وری در دیگر بخش‌ها رشد نداشته، تمامی این تولیدات مصرف‌شده و این نهایت بی‌‌‌‌‌برنامگی و استفاده نادرست از منابع است.

شاکری با تشریح دلایل ناترازی گاز و پیامدهای ناشی از افزایش مصرف گفت: تا پایان برنامه هفتم توسعه، مصرف انرژی کشور با همکاری تمام دستگاه‌های مسوول باید ۱۸درصد کاهش یابد که این مهم، نیازمند همکاری تمام دستگاه‌های ذیل این هدف است. وی تصریح کرد: اجرای طرح‌های مدیریت تقاضا و بهینه‌سازی مصرف، تنها راه پرکردن فاصله میان عرضه و تقاضای گاز است و برای اجرای آنها به ۱۰۴‌میلیارد دلار سرمایه‌گذاری طی ۵ سال‌نیاز است، در غیر‌این‌صورت روزبه‌‌‌‌‌روز شاهد افزایش ناترازی گاز خواهیم بود.

اشتراک گذاری:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *