ایران جزو 100 کشور شاد دنیا نیست؛ شادترین کشورها کدامند؟

آیا ثروت و رفاه، معیارهای مشروع خوشبختی هستند؟ ایمنی و سلامت چطور؟ در غرب، دموکراسی را به عنوان یک مؤلفه کلیدی برای شادی می دانند. با این حال کشورهایی تحت حاکمیت استبدادی هستند که در شاخص شادی امتیاز بالایی کسب می کنند. سوالاتی از این دست، رتبه‌بندی شادی را به یک معمای چالش برانگیز تبدیل می‌کند، اما ارزش پیگیری دارد.

به گزارش بهره ورنیوز، اگر سیاست گذاران تصویر واضح تری از شرایطی که می تواند شادی را تقویت کند داشته باشند، می توانند سیاست هایی را وضع کنند که زندگی مردم کشورشان را بهبود بخشد. با این حال اندازه‌گیری ایده‌های ذهنی مانند شادی و رضایت از زندگی، کار دشواری است. اینفوگرافیک زیر، تصویری از شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۳ ترسیم می کند.

برای ایجاد شاخصی که این اینفوگرافیک بر اساس آن طراحی شده است، محققان به سادگی از مردم پرسیدند که چقدر از زندگی خود راضی هستند. امتیازات با استفاده از پاسخ های افراد ساکن در کشورهای مختلف و همچنین عوامل کیفیت زندگی اختصاص داده شد. در حالی که ممکن است معیار کاملی برای شادی در سراسر جهان وجود نداشته باشد، این گزارش تلاشی قوی و شفاف برای درک سطح جهانی شادی و شناخت شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۳ است.

شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۳

شادی جهانی در حال حاضر به طور متوسط ۵.۵ از ۱۰ است که نسبت به سال گذشته ۰.۱ کاهش داشته است. در زیر نگاهی به امتیاز ۲۰ کشور اول این لیست می اندازیم:

توجه: نمرات به رقم اول اعشار گرد شده است.

کشورهای اروپایی بخش عمده ای از ۱۰ کشور برتر را تشکیل می دهند و رژیم صهیونیستی اسرائیل (شماره ۴) و نیوزیلند (شماره ۱۰) نیز در رتبه های برتر قرار دارند. فنلاند برای ششمین سال متوالی در صدر جدول قرار دارد.

ایران در این میان با امتیاز ۵.۰ در جایگاه ۱۰۱ در میان ۱۳۷ کشور این فهرست قرار دارد.

آسیای مرکزی و خاورمیانه

حالت فعلی: پیچیده (۵.۲)

میانگین امتیاز در خاورمیانه و آسیای مرکزی ۵.۲ است. افغانستان کم‌ترین نمره شادی در میان سایر کشورهای جهان را دارد و شهروندان آن سطح بسیار پایینی از رضایت از زندگی را گزارش کرده‌اند. از زمان تسلط طالبان، زندگی برای افغان ها، به ویژه زنان، بدتر شده است.

درگیری های زیادی در منطقه وجود دارد. شهروندان ارمنستان با کشور همسایه آذربایجان که امتیاز آن برای امسال ثبت نشده است، با تنش خاصی روبرو هستند. درگیری‌ها در منطقه قره باغ کوهستانی از سال ۲۰۲۰ به کشته شدن صدها نفر منجر شده است و باعث کشمکش روزانه برای کسانی که در این منطقه مورد مناقشه زندگی می‌کنند، بوده است.

ایران همچنان تحت تحریم های اقتصادی است و با تنش های مداوم با آمریکا و رژیم صهیونیستی اسرائیل مواجه است. برخی کشورها مانند سوریه و یمن آنقدر بی ثبات هستند که هیچ اطلاعاتی از آنها در دسترس نیست.

رژیم صهیونیستی اسراییل با ۷.۵ امتیاز در جایگاه چهارم قرار دارد و عربستان سعودی و امارات هم امتیازی برابر با بسیاری از کشورهای اروپایی دارند.

برگرفته از سایت دیجیتاتو

اشتراک گذاری:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *