قرار است گزارشی به شورای شهر پاریس ارائه شود دمای تابستانی پایتخت فرانسه تا سال ۲۰۵۰ میلادی به ۵۰ درجه سانتیگراد خواهد رسید.
به گزارش پایگاه خبری بهره ورنیوز، این گزارش تاکید دارد که اگر شهر پاریس در آینده بخواهد از «سناریوی کابوسوار» موج گرما جلوگیری به عمل آورد باید از هم اکنون با درختکاری، ایجاد باغهای عمودی و تطبیق ساعات کاری دست به کار شود.
پایتخت فرانسه بهخاطر معماری نمادینی که دارد همه جا زبانزد است، اما بلوارهای دوستداشتنی و عریض و سقفهای شیروانیمانند آن از جنس فلز «روی» در دمای گرم بهعنوان یک «جاذب گرما» عمل میکنند.
طبق گزارشی که قرار است در روز پنجشنبه در ساختمان شهرداری پاریس در مورد آن بحث شود بدون تطبیقهای فوری، این شهر ممکن است تا اواسط قرن میلادی جاری به طور غیرقابل تحملی داغ شود.
الکساندر فلورنتین، نماینده حزب سبز، سال گذشته در همان زمان آغاز تحقیق برای تهیه این گزارش هشدار داده بود که گرمای شدید در حال حاضر یک واقعیت است.
او گفت: «این نه یک پیشگویی است، نه شهود و نه یک فرضیه است. ما در شرایط اقلیمی جدیدی هستیم که در آن برخی از مردم همین حالا هم در رنج هستند و حتی بدتر هم خواهد شد.»
این تحقیق که «اصلا شوخیبردار بهنظر نمیرسد» توسط یک گروه فراحزبی متشکل از سیاستمداران محلی و مهندس فرانک لیرزین، نویسنده کتاب «پاریس در مواجهه با تغییرات اقلیمی» تهیه شد.
پاریس تا سال ۲۰۵۰
در اینجا چند سوال اساسی پیش میآید. اینکه زندگی در پاریس در دمای ۵۰ درجه سانتیگراد چگونه خواهد بود و این شهر چگونه میتواند با شرایط جدید سازگار شود؟ و مهمتر اینکه دمای پاریس چه زمانی قرار است به ۵۰ درجه برسد؟
رکورد فعلی دمای شهر با ۴۲.۶ درجه سانتیگراد در سایه متعلق به سال ۲۰۱۹ است.
رابرت واتارِ اقلیمشناس در این رابطه به روزنامه فرانسوی لیبراسیون گفت که این دما تا سال ۲۰۵۰ میتواند هشت درجه افزایش پیدا کند. او گفت: «اینکه بگوییم دقیقا چه زمانی قرار است این اتفاق بیفتد دشوار است، اما […] احتمال وقوع آن دیگر قابل رد کردن نیست.»
شهرها به ویژه در برابر دورههای طولانی هوای گرم آسیبپذیر هستند. پاریس به طور متوسط حدود ۲ تا ۳ درجه سانتیگراد گرمتر از مناطق ییلاقی اطراف است. در طول موج گرما، این اختلاف می تواند تا ۱۰ درجه افزایش یابد.
به هر حال، پاریس در سال ۲۰۳۰ به طور متوسط شاهد ۳۴ روز همراه با موج گرما خواهد بود که بیش از دو برابر ۱۴ روز ثبت شده در سال ۲۰۰۸ است.
شبها، آرامش اندکی را برای ساکنان شهر که از گرما کلافه شدهاند به ارمغان میآورد. با این وجود، پاریسیها تا سال ۲۰۳۰، سالانه حدود ۳۵ شب با دمای «گرمسیری»، شبهایی که دمای هوا بالای ۲۰ درجه میماند، خواهند داشت که این رقم در سال ۲۰۰۸ فقط پنج شب بود.
زندگی در پاریس در دمای ۵۰ درجه سانتیگراد چگونه خواهد بود؟
دمای بالا با بهم ریختن سیستمهای تنظیم داخلی بدن منجر به مرگ و میر بیش از حد میشود.
برای مقابله با گرمای شدید، عرق میکنیم، اما این امر منجر به از دست دادن مایعات و املاح بدن میشود. دمای بالا، رگهای خونی را گشاد میکند و باعث افت ناگهانی فشار خون میشود.
• در سال ۲۰۰۳، پانزده هزار فرانسوی در تابستان بسیار گرم جان خود را از دست دادند.
• در سال ۲۰۱۹، این کشور ۱۰ هزار مورد مرگ ناشی از موج گرما را ثبت کرد.
• در سال ۲۰۲۲، این آمار حدود ۳ هزار نفر بود.
دمای بالا همچنین زیرساختهای پاریس را ویران خواهد کرد. شبکه برق از قطع برق رنج خواهد برد و آبشدن آسفالت باعث بسته شدن جادهها میشود.
پاریس چگونه باید خود را با رکورد دمایی جدید وفق دهد؟
این گزارش تازه، از برنامهریزان شهری میخواهد تا برای جلوگیری از یک «سناریوی کابوسوار» اقدامات فوری انجام دهند. بدون سازگارشدن با شرایط جدید، شهر پاریس به طور کل به تهویه مطبوع ناپایدار (کولر و تجهیزات خنککننده) وابسته خواهد شد.
پاریس نیاز به سرمایهگذاری در حوزه فضای سبز دارد. همزمان با درختکاری و برداشتن آسفالت، ساختمانها نیز باید با «باغهای عمودی» پوشانده شوند. به این ترتیب درختان و فضای سبز سایه ایجاد میکنند و رطوبت خنک کنندهای را در هوا آزاد میکنند.
ممکن است نیاز باشد سقفهای نمادین خانههای پاریس که از جنس فلز روی هستند با مواد گرماگریزتری جایگزین شوند یا به رنگ سفید در آورده شوند. هر جا که ممکن باشد نیز باید از پردههای ضخیم که مانع از عبور نور شوند و تهویه طبیعی استفاده کرد.
سازههای جدید نباید به سبک «گلخانهای» متشکل از پنجرههای شیشهای عظیم ساخته شوند.
همچنین شاید لازم باشد که ساعات کاری در طی روز نیز تنظیم شود تا از بیرون آمدن اجباری کارمندان در گرمای خورشید جلوگیری شود. در این رابطه، کارفرمایان پاریس میتوانند از همسایگان جنوبی خود در اروپا الگوبرداری کنند و مدل «سییِستا / Siesta» یا همان چرت نیمروزی را اتخاذ کنند. سییستا یک اصطلاح اسپانیایی است که به استراحت در گرمترین ساعات روز برای چرتزدن یا سایر انواع استراحت اشاره دارد. این سیاست در نقاطی از جهان که دماهای بالاتری را تجربه میکنند رایج است.
برنامهها و رویدادهای عصرانه نیز ممکن است به ساعات دیرتر روز موکول شوند تا دما متعادلتر شود.
منبع: یورونیوز
مطالب مرتبط:
سردمداران مبارزه با آلودگی هوا در اروپا
اتحادیه اروپا با اهداف الزامآور سوخت سبز برای صنعت هوانوردی موافقت میکند
جایگزین بنزین در اروپا چیست و چقدر هزینه دارد؟
چشمانداز زمستان اروپا در سال 2023
بحران انرژی در اروپا: کدام کشورهای اروپا ارزانترین و گرانترین قیمت برق و گاز را دارند؟