گزارش کوپرنیک اتحادیه اروپا: ژوئیه 2023 گرم‌ترین ماه تاریخ زمین بود

۱۵ تیرماه گرم‌ترین روز کره زمین از سال ۲۰۱۶ بوده و رکورد جدیدی را به ثبت رسانده است.

به گزارش پایگاه خبری بهره ورنیوز به نقل از دیجیاتو، سرویس رصد اتمسفری کوپرنیک (C3S) اتحادیه اروپا در آخرین گزارش خود تأیید کرد که ژوئیه ۲۰۲۳ گرم‌ترین ماه ثبت‌شده در تاریخ زمین بوده و کره زمین طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱، گرم‌ترین دوران خود را تجربه کرده است.

مرکز مانیتورینگ تغییرات آب‌وهوایی اتحادیه اروپا نیز با انتشار گزارشی، ضمن هشدار جدی نسبت به وضعیت گرمایش زمین و عواقب جبران‌ناپذیر آن، اعلام کرد ۱۵ تیرماه گرم‌ترین روز کره زمین از سال ۲۰۱۶ بوده و رکورد جدیدی را به ثبت رسانده است.

در همین زمینه بخوانید

محققان: انسان‌ها بدون‌شک در افزایش بی‌سابقه دمای زمین نقش داشته‌اند

چگونه تغییرات اقلیمی سبب تشدید موج گرما می‌شود؟

جنگل‌های آمریکا تا سال 2070 نه جاذب کربن، بلکه تولیدکننده آن خواهند بود

در گزارش‌ مرکز مانیتورینگ آب‌‌وهوایی اتحادیه اروپا به این موضوع اشاره شده که غلظت متان در جو زمین به‌شدت افزایش پیدا کرده است.

۱۵ تیرماه گرم‌ترین روز کره زمین اعلام شد

همان‌طور که گفته شد، سرویس رصد اتمسفری کوپرنیک تأیید کرد که ژوئیه ۲۰۲۳ گرم‌ترین ماه ثبت‌شده زمین و ۱۵ تیرماه رکورددار گرم‌ترین روز طی سال‌های گذشته بوده است. در این گزارش آمده که سال ۲۰۲۱ گرم‌ترین تابستان در اروپا به ثبت رسید و موج گرما در مدیترانه برای مدت‌زمانی طولانی ادامه داشت. این گرمای بی‌سابقه به آمریکای شمالی نیز رسید.

طی یک‌ ماه گذشته موضوع گرمایش زمین بیش از هر زمان دیگری موردتوجه قرار گرفته؛ غلظت متان و دی‌اکسیدکربن از یک‌سو و تأثیرات این گازها بر کره زمین از سوی دیگر، موجی از نگرانی‌ها را ایجاد کرده است.

میزان غلظت گازهای مذکور در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ به‌اندازه‌ای افزایش یافت که میزان آن بیش از دو‌برابر میانگین نرخ رشد سالانه گزارش شد.

گفتنی است بررسی‌ها نشان می‌دهند گاز متان بعد از دی‌اکسید‌کربن، بیشترین نقش را در گرمایش جهانی دارد و قوی‌تر از دی‌اکسیدکربن می‌تواند تأثیر خود را بر کره زمین بگذارد. در ماه ژوئیه، آمریکای جنوبی و بسیاری از مناطق قطب جنوب دمای بسیار بالاتر از میانگین را تجربه کردند و کشورهای سراسر نیم‌کره شمالی ازجمله جنوب اروپا نیز شاهد موج گرمای شدید بودند.

مطالب مرتبط:

تغییرات اقلیمی؛ سال ۲۰۲۲ به اندازه وسعت سوئیس از جنگل‌های استوایی کاسته شد

از خوزستان تا آمریکا؛ تغییرات اقلیمی تابستان را برای ۸۰ درصد جمعیت زمین گرم‌تر کرد

اشتراک گذاری:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *