شرکت مشاوره و خدمات حرفهای EY، با انتخاب ژانت ترانکل ۵۳ ساله به عنوان مدیرعامل جدید خود، امیدوار است بتواند تنش شدیدی را که یکی از کاندیداهای رقیب به خاطر تابوی رهبری در این شرکت ایجاد کرده، پشت سر بگذارد: سن بالای مدیرعامل.
به گزارش پایگاه خبری بهره ورنیوز به نقل از دنیای اقتصاد، اندی بالدوین 57 ساله، در دورهای که برای مدیرعاملی EY رقابت میکرد، به مدیران ارشد این شرکت هشدار داد اگر بیش از حد بر این واقعیت تاکید کنند که یک دوره مدیریت چهار ساله، باعث میشود او 60 سالگی را رد کند، قوانین ضد تبعیض سنی را نقض میکنند.
شرکت EY معمولا از مدیرانی که به این سن میرسند میخواهد استعفا دهند. سن 60 سال، برای اینکه از مدیران بخواهیم از سمت خود استعفا دهند خیلی کم است. به جز چند مورد معدود از مشاغلی که به تحرک فیزیکی زیاد نیاز دارند، بازنشستگی اجباری یک عقبگرد بیمورد برای خیلی از شرکتهاست.
در بریتانیا، بازنشستگی اجباری، در صورتی که در راستای تحقق اهداف کسبوکار باشد، قانونی است. این موضوع میتواند پستهای ارشد را خالی یا در مورد EY، مشارکت با همکاران جوانتر را تسهیل کند. از آنجا که در سطوح ارشد مدیریتی هنوز تسلط مردان بیشتر است، این اتفاق حتی میتواند هدف رسیدن به تنوع بیشتر جنسیتی و قومیتی را تحقق بخشد.
در آمریکا، بازنشستگی اجباری مدیران عامل، تحت قانون تبعیض سنی یک استثناست. اما تعداد زیادی از شرکتهای بزرگ، این اجبارها را نادیده میگیرند. امسال، شرکت شورون، سقف سنی 65 سال را برای مدیرعامل خود، مایک ورث که حالا 63 سال دارد برداشت، تا او همچنان مدیر این شرکت نفت و گاز بماند.
در ضمن، میانگین سنی مدیران عامل آمریکایی همچنان رو به افزایش است. در سال 2013، میانگین سنی مدیران عامل در زمان استخدام 51.3 سال بود و حالا به 55.6 سال رسیده است.