جهان به سوی هفته‌ کاری ۴ روزه می‌رود

در ماه جاری (فوریه)، ۴۵ شرکت و سازمان آلمانی یک هفته کاری چهار روزه را آزمایش می‌کنند. قرار است به کارکنان حقوق کامل پرداخت شود. این طرح پیش‌تر در کشورهای دیگر از جمله بریتانیا هم انجام شده و نتایج ان حاکی از افزایش بهره‌وری است.

به گزارش پایگاه خبری بهره ورنیوز، در حال حاضر آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا مشکل بهره‌وری دارد و همانطور که مدافعان هفته کاری چهار روزه استدلال می‌کنند، کارکنان با هفته‌های کوتاه‌تر انگیزه کار بیشتری دارند و بنابراین بهره‌وری هم بیشتر خواهد شد. آلمان همچنین با مشکل کمبود نیروی کار هم مواجه است. در شرایط حاضر این بحث وجود دارد که آیا این مدل می‌تواند کارگران ماهر بیشتری را جذب کند یا خیر؟ این ایده بسیار جذاب می‌تواند تعطیلات آخر هفته را سه روزه کند.

از این آزمایش یک شرکت غیرانتفاعی پشتیبانی می‌کند که آزمایش‌های هفته کاری ۴ روزه را در سراسر جهان انجام داده‌ و از آن نتایج مثبتی گرفته است. به عنوان مثال، در بریتانیا، آزمایشی شامل ۳۰۰۰ کارگر نشان داد که تقریباً ۴۰ درصد از شرکت‌کنندگان در نهایت استرس کمتری داشتند، در حالی که اکثریت قریب به اتفاق شرکت‌های شرکت‌کننده شاهد افزایش متوسط ​​درآمد ۱.۴ درصدی بوده‌اند.

همچنین پژوهشگران کمبریج و بوستون با نگاهی به آزمایش، دریافتند که تقریباً ۴۰ درصد از شرکت‌کنندگان پس از آزمایش احساس استرس کمتری داشتند و تعداد استعفاها ۵۷ درصد کاهش یافته بود.

آنگونه که دویچه وله گزارش داده است، وقتی راجع‌به کاهش بهره‌وری سخن می‌گوییم لزوما به این دلیل نیست که کارگران تنبل هستند. بهره‌وری با تقسیم تولید اقتصادی بر ساعت‌های کار اندازه‌گیری می‌شود. در چند سال گذشته، هزینه‌های بالای انرژی به تولید شرکت‌ها لطمه زده است و آنها – و کشور – را با امتیاز بهره‌وری پایین‌تری مواجه کرده است. اگر شرکت‌ها بتوانند خروجی فعلی خود را با کارکنانی که ساعات کمتری کار می‌کنند حفظ کنند، طبیعتاً منجر به سطوح بالاتر بهره‌وری می‌شود.

همچنین مدافعان این طرح استدلال می‌کنند که کارمندانی که به جای پنج روز چهار روز کار می‌کنند انگیزه بیشتری دارند و بنابراین بهره‌وری بیشتری دارند. این مدل همچنین به طور بالقوه می‌تواند با درگیر کردن افرادی که مایل به کار در پنج روز در هفته نیستند، افراد بیشتری را وارد نیروی کار کند و به کاهش کمبود نیروی کار کمک کند.

اما این طرح مخالفانی هم دارد. هولگر شافر، محقق مؤسسه اقتصادی آلمان (IW) کلن، می‌گوید که به نظر می‌رسد در این طرح انتظار افزایش ۲۵ درصدی بهره‌وری در ازای کاهش ۲۰ درصدی ساعات کاری وجود داشته باشد که خیالی است.

برند فیتزنبرگ، اقتصاددان از مؤسسه تحقیقات اشتغال آلمان (IAB)، هم می‌گوید اگر «تقسیم ساعات کاری در چهار روز با افزایش بهره‌وری جبران نشود، یک هفته ۴ روزه می‌تواند به معنای هزینه‌های بالاتر برای شرکت‌ها باشد».

او به دویچه‌وله گفت: «در زمینه‌هایی که خدمات باید در اینجا و اکنون، در زمان‌های ثابت، برای مشتریان یا افرادی که از آنها مراقبت می‌شوند، ارائه شود، این طرح به شدت چالش برانگیز است. پیاده‌سازی این طرح در زمینه‌هایی مانند پرستاری، خدمات امنیتی یا حمل و نقل دشوارتر است. اگر بخواهیم چنین مقرراتی را در همه صنایع به صورت یکسان اجرا کنیم، می‌تواند به رقابت آسیب برساند.»

منبع : فردای اقتصاد

مطالب مرتبط:

هفته کاری چهار روزه؛ کدام کشورها آن را پذیرفته‌اند؟

پیش به‌‌‌ سوی هفته‌‌‌های کاری چهار روزه

نقشه‏‏‌راه هفته‏‏‌کاری ۴ روزه

اشتراک گذاری:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *