اولویت سیاستگذاری باید افزایش بهره‌وری در انرژی باشد

دبیرکل اسبق مجمع کشور‌های صادرکننده گاز با اشاره به بحث ناترازی انرژی در کشور، گفت: اولویت سیاستگذاری باید به ترتیب، افزایش بهره‌وری در شرایط فعلی، کاهش آلایندگی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر باشد.

به گزارش پایگاه خبری بهره ورنیوز به نقل از صداوسیما، نهمین کنگره راهبردی و نمایشگاه نفت و نیرو امروز (چهارشنبه، ۱۶ اسفند) با هدف بررسی آینده انرژی ایران در پرتو تحولات جهانی برگزار شد.

­احمد داودی دبیر باشگاه نفت و نیرو در این برنامه گفت: کاربرد ناترازی انرژی به عنوان یک کلیدواژه در اظهارنظر‌ها و سخنرانی‌های بسیاری از مسئولان اجرایی و نمایندگان مجلس، رو به روز در حال افزایش است.

وی درباره این کلیدواژه توضیح داد: ناترازی انرژی یعنی، عدم تعادل میان تولید و مصرف گاز، برق و فرآورده‌های نفتی که به یک مسئله در کشور ما تبدیل شده است.

­اولویت سیاستگذاری باید افزایش بهره‌وری باشد

محمدحسین عادلی دبیرکل اسبق مجمع کشور‌های صادرکننده گاز نیز با اشاره به افزایش هزینه‌های تأمین انرژی در دنیا بعد از جنگ روسیه و اوکراین گفت: درست است که دوره، دوره انرژی‌های تجدیدپذیر است، اما باید دقت کنیم که در آینده روند تقاضا برای نفت و گاز رو به افزایش خواهد بود.

وی با اشاره به بحث ناترازی انرژی در کشور، گفت: اولویت سیاستگذاری باید به ترتیب، افزایش بهره‌وری در شرایط فعلی، کاهش آلایندگی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر باشد. مهمترین بخش توسعه تجدیدپذیر‌ها نیز تولید الکتریسیته یا برق است.

سورنا ستاری معاون اسبق علمی و فناوری ریاست‌جمهوری هم در این باره تأکید کرد: شرایط به سمتی می‌رود که به علت ناترازی گاز، تولید برق هم با چالش مواجه می‌شود که بیشترین آسیب این ناترازی تولید و مصرف گاز و برق را صنایع می‌دهند. بسیاری از افراد علت این مسئله را بحث قیمت انرژی می‌دانند که اکنون بسیاری از مصرف‌کنندگان حاضر به پرداخت هزینه‌های بالاتر هستند تا زیان ناشی از قطع گاز و برق را متحمل نشوند.

­جمع آوری داده‌ها برای مدیریت مصرف انرژی باید برخط شود

وی افزود: مسئله مهم برای مدیریت مصرف انرژی و کاهش ناترازی، این است که ابتدا باید بدانیم چه خبر است؛ یعنی باید با همراهی شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهشگران، روش‌های نوین را اجرا کنیم که مصرف را به صورت برخط رصد کنیم و داده‌های دقیق به دست آوریم.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: با استفاده از این رصد برخط داده‌های مربوط به مصرف انرژی، امکان هوشمندسازی ساختمان‌های مختلف و تشکیل کسب‌وکار‌های مرتبط با بهینه‌سازی مصرف انرژی فراهم می‌شود که یک مورد آن در برخی شهرک‌های صنعتی مشهد با فعالیت یک شرکت فناور رخ داده است.

وی افزود: منظور من از رصد برخط، استفاده از شمارشگر‌های هوشمند نیست؛ زیرا، ابزار‌های این کار روز به روز در حال ارتقا هستند و فقط محدود به این شمارشگر‌ها نمی‌شود.

آقای ستاری تأکید کرد: اهمیت این اقدامات برای کمک به بهینه‌سازی مصرف انرژی است؛ زیرا شرایط به شکلی نیست که بتوان اقدامات قیمتی را انجام دهیم و اکنون سومین تولیدکننده بزرگ گاز دنیا هستیم، اما نمی‌توانیم گاز ۸۰ میلیون نفر را تأمین کنیم.

طبق بند ع از تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۲، وزارت نفت مکلف است از طریق شرکت‌های تابعه ذی ربط خود و از محل منابع داخلی شرکت‌های مذکور، نسبت به سرمایه گذاری جهت افزایش ظرفیت ذخیره سازی گاز کشور و نصب و جایگزینی شمارشگر‌های هوشمند جرمی ـ حرارتی گاز طبیعی حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان اقدام کند.

همچنین طبق بند ف از تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۲، وزارت نفت موظف است از محل منابع داخلی شرکت‌های تابعه خود، در سال ۱۴۰۲ مبلغ هشت هزار میلیارد تومان­برای طراحی، تأمین قطعات، تجهیزات و پیاده‌سازی سامانه­اندازه ­گیری و رصد لحظه‌ای و برخط منابع نفت و گاز و میعانات گازی و نیز در طول زنجیره تولید و تأمین انرژی کشور از مخزن تا تحویل فرآورده اختصاص دهد.

مدیر کل نظارت بر صادرات و مبادلات نفتی وزارت نفت تیر امسال از ابلاغ­طرح مدیریت یکپارچه کنترل و اندازه گیری هوشمند فرآورده‌های نفتی جهت اجرای این بند قانونی خبر داده و گفته بود:­­این طرح ملی سابقه‌ای ۱۳ ساله دارد و از سال ۱۳۸۹ آغاز شده ولی هیچ اقدام جدی برای این موضوع انجام نشده است.

اشتراک گذاری:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *