اما و اگرهای راندمان نيروگاه‌ها در كشور!

در خبرها آمده است احداث و ارتقای ظرفیت نیروگاه‌ها پیوسته روبه افزیش است و وضعیت راندمان نیروگاه‌های كشور با راندمان ۳۹.۳ از میانگین جهانی بالاتر است.این در حالی است كه برخی از تحلیلگران بر این باورند كه با توجه به میزان بهره وری هم چنین رقمی صحت ندارد.

به گزارش پایگاه خبری بهره ورنیوز به نقل از تعادل، بنا بر گفته برخی از مقامات مسوول، امسال هم پیش بینی می‌شود كه آمادگی نیروگاهی بیش از ۹۸ درصد باشد. بیش از ۹۵ درصد انرژی مورد نیاز كشور از طریق نیروگاه‌های حرارتی است و مابقی از طریق  دی جی‌ها، نیروگاه‌های اتمی و نیروگاه‌های آبی تأمین می‌شود. 

معاون راهبری شركت مادر تخصصی برق حرارتی در رابطه با پایین بودن راندمان بسیاری از نیروگاه‌های كشور گفته در این راستا با برنامه‌هایی كه در حوزه احداث و ارتقای ظرفیت نیروگاه‌ها داریم پیوسته راندمان نیروگاه‌ها رو به افزایش است و در وضعیت فعلی وضعیت راندمان نیروگاه‌های كشور با عدد ۳۹.۳ از میانگین جهانی بالاتر است كه امیدواریم این روند افزایش راندمان ادامه‌دار باشد.

در همین زمینه محمد مظفری، كارشناس حوزه انرژی، اظهار كرد: راندمان نیروگاه‌های ایران، به‌ویژه نیروگاه‌های حرارتی كه بخش عمده‌ای از تولید برق كشور را تأمین می‌كنند، به‌طور میانگین حدود ۳۷ تا ۳۸ درصد است. این رقم نشان‌دهنده راندمان پایین‌تر در مقایسه با میانگین جهانی برای نیروگاه‌های مدرن‌تر است كه می‌تواند به ۴۵ تا ۵۰ درصد برسد.

وی تصریح كرد: نیروگاه‌های گازی و بخاری كه نوع اصلی نیروگاه‌های حرارتی در ایران هستند، به دلیل استفاده از تكنولوژی‌های قدیمی‌تر و بهره‌وری پایین‌تر، راندمان كمتری دارند. با این حال، تلاش‌هایی برای بهبود راندمان نیروگاه‌ها از طریق نوسازی و استفاده از توربین‌های گازی با راندمان بالا و سیكل تركیبی انجام شده است.

وی عنوان كرد: به‌طور كلی، نیروگاه‌های سیكل تركیبی جدیدتر در ایران راندمانی در حدود ۵۰ تا ۵۵ درصد دارند كه این عدد به استانداردهای جهانی نزدیك‌تر است. نیروگاه‌های تجدیدپذیر مانند بادی و خورشیدی نیز در حال توسعه هستند، اما سهم آنها در تولید برق كشور هنوز نسبتاً كم است.

وی با بیان اینكه افزایش راندمان نیروگاه‌های ایران نیازمند اتخاذ مجموعه‌ای از اقدامات فنی، مدیریتی و سیاست‌گذاری است، گفت: جایگزینی توربین‌های قدیمی با توربین‌های گازی و بخاری مدرن با راندمان بالاتر و استفاده از فناوری سیكل تركیبی می‌تواند راندمان نیروگاه‌ها را به بیش از ۵۰ درصد برساند.

 وی ادامه داد: افزایش سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های بادی، خورشیدی و آبی و توسعه و بهره‌برداری از منابع انرژی زمین‌گرمایی پیاده‌سازی سیستم‌های كنترل و مانیتورینگ پیشرفته برای بهینه‌سازی عملكرد نیروگاه‌ها، آموزش و ارتقای مهارت‌های فنی پرسنل نیروگاه‌ها از دیگر اقدامات برای بالا بردن راندمان نیروگاه‌هاست.

اجرای برنامه‌های نگهداری پیشگیرانه و پیش‌بینی خرابی‌ها، استفاده از فناوری‌های نوین در تعمیر و نگهداری تجهیزات، نوسازی و ارتقای شبكه‌های انتقال و توزیع برق برای كاهش اتلاف انرژی و استفاده از خطوط انتقال با ولتاژ بالا و سیستم‌های هوشمند مدیریت شبكه از دیگر برنامه‌های افزایش راندمان نیروگاه‌هاست .

وی با اشاره به اینكه تدوین و اجرای سیاست‌های تشویقی برای جذب سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر و تنظیم تعرفه‌های مناسب برای برق تولیدی از منابع مختلف انرژی ضروری است، گفت: اجرای این اقدامات نیازمند همكاری نزدیك بین دولت، بخش خصوصی و نهادهای علمی و پژوهشی است. همچنین، تأمین منابع مالی لازم و تدوین سیاست‌های مناسب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

اشتراک گذاری:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *