درباره جوایز بهره‌وری «سازمان بهره‌وری آسیایی» چه می‌دانیم؟

جوایز بهره وری نقش مهمی در شناسایی تجارب موفق، به اشتراک گذاری آنها و الگوبرداری از سوی سایرین در راستای ارتقای بهره وری به طور گسترده دارد. یکی از خدمات سازمان بهره وری آسیایی، اهدای جوایز بهره وری است که در این مطلب به طور مفصل درباره آنها توضیح داده شده است.

به گزارش پایگاه خبری بهره وری آسیایی، سازمان بهره وری آسیایی، طرح جوایز بهره وری را در سال 1978 راه اندازی کرد تا از افرادی که سهم برجسته ای در ارتقا و بهبود بهره وری در منطقه آسیا و اقیانوسیه داشته اند، تقدیر کند. جایزه بهره وری سازمان بهره وری آسیایی، در ابتدا هر سه سال یکبار اعطا می شد تا اینکه در سال 1985 تجدید نظر و گسترش یافت.

به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد تاسیس این سازمان، در سال 1986، جایزه ویژه ملی سازمان بهره وری آسیایی در کنفرانس بین المللی بهره وری در کوالالامپور اهدا شد. پس از آن، جوایز مجدداً طبقه بندی شدند و دو دسته معرفی شدند: جوایز منطقه ای و ملی. دوره اعطای نیز تغییر کرد، از هر سه سال به پنج سال.

در سال 2021، در شصتمین سالگرد تاسیس سازمان بهره وری آسیایی، جوایز بیشتر برای ارتقای جایگاه آنها و گسترش شناخت در داخل و خارج از اعضای این سازمان اصلاح شدند. دسته جدیدی به نام شایسته و ممتاز اضافه شد. در دوره زمانی اعطای نیز تجدید نظر شد. جوایز منطقه‌ای از این پس هر سه سال یک‌بار، همراه با برگزیدگان جدید و ممتاز، برنامه‌ریزی می‌شوند، در حالی که جوایز ملی از این پس سالانه اعطا می‌شوند.

جوایز منطقه ای و شایسته و ممتاز توسط دبیرخانه سازمان بهره وری آسیایی مدیریت و اداره می شود که از سوی کمیته انتخاب جوایز متشکل از رئیس این سازمان، معاونان، دبیر کل و دو عضو همکار صورت میگیرد. برای ایجاد محوریت بهره‌وری در اعضای سازمان بهره وری آسیایی، جوایز ملی سازمان بهره وری آسیایی مستقیماً توسط سازمان‌های ملی بهره‌وری مربوطه مدیریت و اداره می‌شوند.

َجایزه منطقه ای APO

سازمان بهره وری آسیایی، جایزه منطقه ای را به افرادی با کمک ها، دستاوردها و تأثیرات برجسته در منطقه آسیا و اقیانوسیه در دسته های زیر اعطا می کند:

سیاست، تفکر استراتژیک، رهبری و مدیریت: تعالی در تدوین سیاست و تفکر استراتژیک، یا رهبری و مدیریت که امکان شکوفایی ایده‌های جدید و نوآورانه برای بهبود بهره‌وری را فراهم می‌آورد که منجر به افزایش حرکت‌های بهره‌وری پایدار، ایجاد نهادی و همکاری نهادی برای بهبود بهره وری در منطقه می‌شود.

روش‌شناسی، ابزارها و تکنیک‌ها: توسعه روش‌ها، ابزارها و تکنیک‌های جدید و نوآورانه در زمینه‌های فعالیت ویژه برای افزایش بهره‌وری در منطقه از طریق فعالیت‌های در محل یا از طریق تحقیق، انتشارات و تلاش برای انتقال مهارت‌ها، دانش و ایده‌های نوآورانه.

جایزه شایسته و ممتاز سازمان بهره وری آسیایی

این جایزه به افرادی اعطا می‌شود که از طریق کار، ایده‌های الهام‌بخش و یا تأثیر خود، کمک‌های مثال‌زنی در ارتقای بهره وری داشته‌اند و توجه اولویت‌دار به بهبود بهره‌وری را ممکن ساخته که منجر به محوریت بهره‌وری در تلاش‌های توسعه اجتماعی-اقتصادی ملی و یا منطقه‌ای شود. جوایز برای هر ملیتی در دسته های زیر آزاد است:

سیاست، تفکر استراتژیک، رهبری و مدیریت: مشارکت‌های نمونه‌ای که توجه اولویت‌دار به بهبود بهره‌وری را قادر می‌سازد که منجر به محوریت بهره‌وری در تلاش‌های توسعه اجتماعی-اقتصادی ملی و یا منطقه‌ای شود.

روش‌شناسی، ابزارها و تکنیک‌ها: توسعه روش‌ها، ابزارها و تکنیک‌های جدید و نوآورانه در زمینه‌های فعالیت ویژه برای افزایش بهره‌وری در منطقه از طریق فعالیت‌های در محل یا از طریق تحقیق، انتشارات و تلاش برای انتقال مهارت‌ها، دانش و ایده‌ها.

جایزه ملی APO

دو برنده از هر عضو سازمان بهره وری آسیایی، ممکن است جایزه ملی این سازمان را دریافت کنند. معیار واجد شرایط بودن، مشارکت های برجسته با تأثیر یا دستاوردهای قابل توجه در کشورهای خود است در دسته های زیر:

خط‌مشی، تفکر استراتژیک، رهبری و مدیریت: برتری در تفکر استراتژیک و اجرای خط‌مشی، یا رهبری و مدیریت در پیشروی و ارتقای ابتکارات بهبود بهره‌وری که منجر به افزایش و پایداری جنبش‌های بهره‌وری ملی، الهام‌بخش داستان‌های موفقیت در کاربردهای بهره‌وری، توسعه تأثیرگذاران بهره‌وری و الگوها و گسترش اهمیت بهره وری از طریق مشارکت های گسترده، شبکه سازی و همکاری در کشور.

روش‌شناسی، ابزارها و تکنیک‌ها: توسعه روش‌شناسی، ابزارها و تکنیک‌های جدید برای افزایش بهره‌وری در صنعت، خدمات، کشاورزی و بخش‌های عمومی یک کشور عضو از طریق فعالیت‌های در محل یا از طریق تحقیق، انتشارات، و تلاش برای انتقال مهارت‌ها، دانش و ایده ها.

بر اساس گزارش وبسایت سازمان بهره وری آسیایی، این سازمان با تابش نور بر افرادی که از آرمان بهره وری دفاع کرده اند و جنبش بهره وری را در آسیا-اقیانوسیه پیشرفت کرده اند، جوایز بهره وری را با افتخار تقدیم می کند. این جوایز شامل سه دسته، منطقه ای، شایسته و ممتاز، و جوایز ملی است که دستاوردهای افراد برجسته را جشن می گیرند و بر اهمیت حیاتی قرار دادن افزایش بهره وری را در خط مقدم توسعه اجتماعی-اقتصادی منطقه تایید می کنند.

جوایز سازمان بهره وری آسیایی از زمان آغاز به کار خود در سال 1978، از مشارکت 101 فرد برجسته تقدیر کرده است. در بزرگداشت شصتمین سالگرد تاسیس این سازمان، طرح جوایز با دسته‌ها و دوره های اعطای به‌روزرسانی تغییر یافت.

در سال 2024، دو برنده جوایز منطقه‌ای APO و پنج برنده شایستگی و ممتاز سازمان بهره وری آسیایی به دلیل مشارکت استثنایی خود در چشم‌انداز بهره‌وری در کشورهای خود و در سراسر منطقه مورد تقدیر قرار گرفتند.

برندگان منطقه ای APO 2024 آقایان دکتر پی او چنگ چانگ (Dr. Pao-Cheng Chang) رئیس مرکز بهره وری تایوان و آنیلکومار منیبهای نایک (Anilkumar Manibhai Naik)، رئیس سابق شرکت لارسن و توبرو (با مسئولیت محدود) از هندوستان بودند.

جوایز شایسته و ممتاز APO 2024 را نیز آقایان یامارانز ارخمبایار (Yamaaranz Erkhembayar) رئیس سازمان بهره وری مغولستان، دکتر هامین هیپ (Dr. Ha Minh Hiep)، سرپرست اداره کل استاندارد، اندازه‌شناسی و کیفیت وزارت علوم و فناوری ویتنام، بونتنگ دوانگساوان (Bountheung Douangsavanh) معاون وزیر صنعت و تجارت لائوس، داتوک ویرا (دکتر) حاجی امیرعلی میدین (Datuk Wira (Dr.) Haji Ameer Ali Mydin) مدیر عامل هلدینگ میدین محمد برهاد
از مالزی و پروفسور احسن اقبال (Prof. Ahsan Iqbal) وزیر فدرال برنامه ریزی، توسعه و ابتکارات ویژه دولت پاکستان از آن خود کردند.

جوایز ملی APO 2023 نیز به حامیان بهره وری شامل آقایان فورک سامانریث (Phork Sovanrith) وزیر امور خارجه، وزارت صنعت، علم، فناوری و نوآوری کامبوج، زوریگتباتار پورف (Zorigtbaatar Purev) رئیس اداره حکومت‌های محلی و دبیرخانه کابینه دولت مغولستان، دکتر علیرضا یوسف زاده خیابانی، سرپرست گروه مشاوره و آموزش مدیریت شرکت توسعه مدیریت آتیه امید ایرانیان از ایران، دکتر خالد حمید (Dr. Khalid Hameed) رئیس هیات مدیره مدیرعامل گروه تارا از پاکستان و خانمها اوکنها کیو مام (LCT. Oknha Keo Mom) رئیس صنایع غذایی لیلی از کامبوج و اونرتسگ چاگتاسال (Unurtseg Chagtsal) رئیس مرکز عملیات و نگهداری کابل (UBEDN) مغولستان رسید.

جوایز ملی APO 2022، نصیب آقایان شری جی.ام. رائو، رئیس گروه GMR هند، دکتر اسماعیل فاتحی، رئیس دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز از ایران، راثا کومارا (P.P.H.J.A. Rathnakumara)، مدیر عملیاتی Wijaya Newspapers سریلانکا، پروفسور پرادیپ کومار رای (Prof. Pradip Kumar Ray) استاد بازنشسته گروه مهندسی صنایع و سیستم موسسه فناوری هند خاراگپور، انار بایرخان (Anar Bayarsaikhan) مدیر سازمان بیمه های اجتماعی در استان اورخون مغولستان، دکتر آرجونا تیلاکاراتنا (Dr. H.M. Arjuna Thilakarathna) مدیر، بیمارستان آموزشی Peradeniya سری لانکا و خانم تسگی سرجاو (Tsetsgee Serejav) مدیر بخش انجمن آلمان برای همکاری های بین المللی/GIZ مغولستان شد.

7 ایرانی برنده جایزه سازمان بهره وری آسیایی

شایان ذکر است که (ببینید) تاکنون از ایران 7 نفر از ایران جایزه بهره وری را کسب کرده اند که در این میان رضا نیازمند، عضو هیئت مدیره سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (در سال 1980) جایزه سازمان بهره وری آسیایی را از آن خود کرده است.

همچنین عباس حاجی فتحعلیها، سرپرست طرح ارتقای بهره وری در صنایع وزارت صنایع (در سال 2000)، دکتر محمد حسین عمادی، معاون وزیر و رئیس سامانه های ترویج و کشاورزی از کمیته بهره وری وزارت جهادکشاورزی (در سال 2005)، یوسف حجت، دانشیار مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت مدرس (در سال 2011)، محمد مکون، مدیر سابق اداره امور بین الملل سازمان ملی بهره وری ایران و افسر رابط و مدیر سابق سازمان بهره وری آسیایی در ایران (در سال 2021) و همان طور که گفته شد، دکتر اسماعیل فاتحی فرد، رئیس دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز (در سال 2022) و سرپرست گروه مشاوره و آموزش مدیریت شرکت توسعه مدیریت آتیه امید ایرانیان (در سال 2023) جایزه ملی بهره وری سازمان بهره وری آسیایی را از آن خود کرده اند.

جالب است که پروفسور رایموند سنت پاول (Raymond H. G. Saint-Paul) از فرانسه، ریجین دی گروت (Rijin de Groot) مشاور مهندسی صنایع و اتوماسیون از هلند و دکتر ماروین ای. موندل (Dr. Marvin E. Mundel) از ایالات متحده (در سال 1980) نیز جایزه سازمان بهره وری آسیایی را از آن خود کرده اند.

مطالب مرتبط:

آشنایی با سازمان بهره‌وری آسیایی

مرکز تعالی سازمان بهره‌وری آسیایی چیست؟

اشتراک گذاری:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *